Ambrogio robotmaaier: stijlvol en nauwkeurig | Ambrogio staat voor innovatie, expertise en creativiteit en ontwerpt de meest geavanceerde maaiers. Daarnaast besteedt het Italiaanse bedrijf veel tijd in de software van de machines en heeft elke Ambrogio robotmaaier een stijlvol futuristisch uiterlijk. In dit artikel lees je meer over de achtergrond van Ambrogio en kom je meer te weten over de verschillende modellen die Ambrogio op de markt heeft gebracht. Populaire modellen zijn o.a. de L30 Elite en de L300R Elite.

Ambrogio robotmaaier L300R Elite

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Zucchetti Centro Sistemi Spa

De robotmaaiers van Ambrogio zijn ontworpen door Zucchetti Centro Sistemi Spa (ZCS). Dit bedrijf is in 1985 opgericht door Fabrizio Bernini en is oorspronkelijk gestart als software bedrijf. Niet voor niets staat het merk Ambrogio dan ook bekend om de slimme programma’s en uitmuntende mechanica en elektronica. ZCS is expert in het bedenken van nieuwe producten, maar ook in het verbeteren en optimaliseren van bestaande machines en software. Naast kwaliteit besteedt ZCS ook veel aandacht aan het sociale en ecologische aspect en maken zij hun machines zo milieuverantwoord mogelijk. Alle robotmaaiers hebben roestvrijstalen messen, wat zorgt voor een lange levensduur.

Ambrogio robotmaaier: verschillende lijnen robotmaaiers

Het bedrijf heeft verschillende erkenningen en prijzen gekregen, onder andere de Prize for Innovation en het heeft verschillende modellen robotmaaiers ontwikkeld. Je kunt het grote aanbod robotmaaiers onderverdelen in de GREEN Line, PRO Line, PRO Line I en NEXT Line. Kortgezegd is de GREEN Line voor particulier en eenvoudig gebruik, waar de PRO Line beschikt over zeer geavanceerde techniek en geliefd is bij de eigenaar die een zeer professionele robotmaaier wil. PRO Line I heeft een slim navigatiesysteem en is voorzien van de meest moderne techniek. De nieuwe NEXT Line is voorzien van de modernste technische hoogstandjes en is modulair, dus bepaalde onderdelen zijn inwisselbaar en de robots zijn hyper-verbonden.

GREEN Line: vier verschillende modellen

De GREEN Line van Ambrogio bestaat uit vier modellen robotmaaiers die voorzien zijn van eenvoudige maar kwalitatief zeer goede technologie. De modellen uit deze lijn zijn klein en speciaal ontwikkeld om kleine en middelgrote grasvelden perfect te onderhouden. De maaicapaciteit in deze lijn zit tussen de 200 en 2.800 m2, zodat je de meest geschikte maairobot voor jouw oppervlak kunt uitkiezen.

Alle vier de robotmaaiers zijn zeer stil en het instellen van de machines is simpel en snel gebeurd. Ook het beheer is makkelijk. Naast een uitstekende maairesultaat zorgen deze robotmaaiers ook nog voor het voeden van het gazon. De grasrestjes worden door de Ambrogio robotmaaier zeer klein gemaakt en daarna teruggegeven aan het gras. Deze verpulverde grasrestjes zijn voedzaam voor het gazon en de grond en zorgen ervoor dat onkruid weinig kans krijgt om zich tussen de grassprieten te ontwikkelen.

PRO Line: keuze uit tien modellen

De professionele PRO Line bestaan uit tien modellen en variëren van maaicapaciteit van 1.100 tot maar liefst 30.000 m2. Alle maaiers uit deze lijn bestaan uit brushless motoren en zeer krachtige lithium-ion batterijen. Hierdoor is de Ambrogio robotmaaier op een milieuvriendelijke manier toch een geweldig maairesultaat behalen. Ook kunnen deze automatische grasmaaiers de lastigste hellingen aan met als klapper de L85 Elite. Deze krachtige maaier kan een hellingsgraad tot 55% goed aan. Bij regen waarschuwen de sensoren de maairobot om terug te keren naar het basisstation. Indien gewenst kunnen deze sensoren desgewenst ook worden uitgeschakeld.

PRO Line I: zeer slim

De PRO Line I zijn moderne robotmaaiers waarvan bijvoorbeeld de L250 I beschikt over een touchscreen en zeer slimme navigatietechnieken. De verschillende modellen hebben een maaicapaciteit van 3.200 tot wel 20.000 m2 en de eigenaar kan van afstand controle uitoefenen over de robotmaaier via bluetooth, ZCS Connect en GSM. Deze grasmaaiers zijn dus voorzien van de nieuwste technieken en beste software die steeds up-to-date kunnen worden gemaakt en hebben een maaikwaliteit zoals je kunt verwachten van een Ambrogio.

NEXT Line: 4.0 Basic en 4.0 Elite

De revolutionaire NEXT Line van Ambrogio bestaat uit twee grasmaaiers, namelijk de 4.0 Basic en de 4.0 Elite. Beide modellen vallen op door hun unieke futuristische uiterlijk. De 4.0 Basic is een kleine grasrobot die zich uitstekend kan aanpassen aan veranderingen. Door de bijzonder flexibele structuur is het mogelijk om verschillende Power Units te installeren. Hiermee wordt het mogelijk om de maaicapaciteit van de 4.0 Basic te veranderen van 800 naar 1.200 m2. Ook beschikt deze kleine maairobot over Bluetooth, zodat het apparaat van afstand bestuurbaar is.

De 4.0 Elite is ideaal voor de grotere tuin. Deze Ambrogio robotmaaier kan eveneens dankzij de flexibele en slimme structuur van het apparaat verschillende Power Units herbergen, zodat de eigenaar de maaicapaciteit kan uitbreiden van 1.800 tot wel 3.200 m2. Ook deze robot maaier beschikt over de beste software die telkens up-to-date kan worden gehouden. Daarnaast heeft de grasmaaier de nieuwste technieken aan boord, zodat je contact kunt maken via bluetooth, GSM en ZCS Connect. Omdat de grasrobot hellingen tot 45% kan onderhouden is deze maaier geschikt voor complexe terreinen. Ook de rubberen wielen zorgen ervoor dat de maaier de meest hobbelige grasvelden kan trotseren. Het Geofence Alarm waarschuwt de eigenaar wanneer de Ambrogio robotmaaier het aangegeven gebied verlaat, zodat je altijd precies weet waar de robot grasmaaier zich bevindt.

Ambrogio robotmaaier: flexibel en van goede kwaliteit

Ben je op zoek naar zeer flexibele robotmaaiers die beschikken over de beste software en techniek? Een Ambrogio robotmaaier is dan zeker een aanrader. Deze grasrobots zijn stevig, maaien zeer nauwkeurig en er zijn modellen beschikbaar die zeer grote grasvelden kunnen onderhouden. Daarnaast zijn de modellen van Ambrogio energiezuinig en nemen de ontwerpers het milieu in acht. Als je geeft om een groen en verzorgd gazon en daar helemaal niets voor wilt doen, verdiep je dan snel in de verschillende types Ambrogio’s en kies de beste robotmaaier voor jouw gazon.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen