Altijd een perfect gazon waar iedereen jaloers op is, wie wil dit nu niet. Of je nu erg veel tijd omhanden hebt en dagelijks op je gras te vinden bent of dat je een tuinman inhuurt. Het kan allemaal. Maar hoe kun je nu in beide gevallen een mooie slag slaan? Enerzijds tijd en anderzijds geld besparen en toch altijd over een mooi gazon beschikken? Het antwoord ligt erg voor de hand, maar een robot grasmaaier is er niet alleen om jou vrije tijd terug te geven maar ook zeker om je geld te besparen. Een hovenier inhuren is namelijk ook niet goedkoop.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Altijd een perfect gazon?

Op zoek naar altijd een perfect gazon? De meest voorkomende vragen aan hoveniers op het gebied van gras onderhoud (en het krijgen en behouden van een perfect gazon) zijn 1) hoe je een mooi gazon krijgt en 2) of je ook moet bijmesten. Laten we eens antwoord geven op deze vragen.

Vaker maaien resulteert in een mooier gazon

Hoveniers raden aan om vaak je gazon te maaien. Een goede tip, want hoe vaker je maait, hoe minder vaak je het gras hoeft op te ruimen. Echter, in de meeste gevallen wordt het gras slechts 1 keer per week gemaaid. Er zijn vele redenen te verzinnen, maar het woord “tijd” en “zin” staan altijd bovenaan.

Het is dan ook logisch dat je graag een mooi gemaaid gazon wilt hebben, maar het liefst heb je er niet al te veel werk aan. Hier komt nu de robotgrasmaaier om de hoek kijken. Deze machine neemt je werk uit handen en klusjes die je liever toch niet wilt doen. Je kunt een maaischema instellen waarop de maairobot geheel autonoom zijn taken in gaat plannen. Het gras wordt altijd op de juiste lengte gesneden en water, lucht en licht dringen gemakkelijk tot in de gazonbodem door. Alles samen zorgt voor een goede groei van het gras en uiteindelijk voor een sterk grasveld.

Met een robotmaaier koop je als het ware een perfect gazon!

Grasrecycling / mulching

Het gras wordt dagelijks voor je gemaaid zodat het gras altijd op de de voor jou perfecte hoogte staat. Waar je normaal gesproken het gemaaide gras op moet vangen of bijeen moet harken om het vervolgens weg te brengen, is dit met een grasrobot niet meer nodig. Omdat het gras met een maairobot dagelijks wordt gemaaid is het maaisel zo klein dat het gerust op je gazon kan blijven liggen. De snippers zijn erg klein en dragen zorg voor een natuurlijke bemesting. Je grasveld wordt er sterker door en zal er veel gezonder uit gaan zien. Bijmesten is dan ook niet of nauwelijks meer nodig. Een mooi voordeel van een robot maaier.

Ook gewone grasmaaiers kunnen de beschikking hebben over een mulch optie wat op zich leuk klinkt. Het probleem hiermee is dat je niet vaak dagelijks een maairondje maakt, zodat er alsnog grote snippers op je gazon achterblijven. Dit kun je niet laten liggen omdat de beluchting van het gras dan onvoldoende wordt en het gras als het ware kan “stikken”.

Conclusie

Het kopen van een robotmaaier brengt vele voordelen met zich mee. Voordelen die resulteren in “altijd een perfect gazon”. Voordelen die je misschien past ziet wanneer hij in je tuin aan het werk is. Nog niet overtuigd? Bekijk dan snel de beste robotmaaier aanbiedingen.