Inhoudsopgave

AL-KO Robolinho 500 E2020 robotmaaier

De beste robot grasmaaier lijkt misschien heel makkelijk te vinden, vanwege het zeer ruime aanbod. Toch is het goed om je opties te vergelijken en te ontdekken welke specificaties jij belangrijk vindt: op deze manier vind je een automatische grasmaaier die helemaal aan je wensen voldoet en ervoor zorgt dat jij profiteert van het optimale gemak. Een van de robotmaaiers waar je voor kunt kiezen is de AL-KO Robolinho 500 E2020. Wil je de voor- en nadelen weten van deze maaier en de belangrijkste specificaties? Hier lees je alles wat je moet weten, zodat je voor jezelf kunt bepalen of dit model voor jou de juiste keuze is.

Koop nu een Robolinho robotmaaier

AL-KO Robolinho 500 E2020 overzicht

Robolinho 500 E2020 robotmaaierDe Robolinho 500 E2020 is een robot maaier van het merk AL-KO: je kiest hiermee voor het goedkopere versie van de Robolinho 2000W. Je kunt met de 500 wel gebruikmaken van enkele specificaties die de 2000W ook heeft, zoals de bediening via app en de veiligheidssensoren. Daarnaast is het model wat we nu bespreken vooral geschikt voor gazons tot 500 m2. Het toestel is zeer stil en is zorgt daarnaast voor een zeer strak resultaat. De eenvoudige installatie en bediening maken het gebruik van deze robotgrasmaaier zeer aantrekkelijk.

In de doos

  • Robolinho 500 E2020
  • Laadstation
  • 100 meter grensdraad en pennen
  • Handleiding

De installatie van de Robolinho robotmaaier

De installatie van de robotmaaier stelt niet veel voor: de AL-KO Robolinho 500 E2020 is binnen enkele tellen klaar voor gebruik. Plaats het grensdraad naar wens met de pennen, zodat je het werkgebied van de maaier afbakent. Download de app om vervolgens jouw maaier met je telefoon te verbinden. Via de app kun je alle instellingen doorvoeren. Daarna is de tuinmachine klaar voor gebruik.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 500 m2
  • Maaihoogte: 25 – 55 mm
  • Snijbreedte: 20 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 50 minuten

Bediening en onderhoud

Ook de bediening van de AL-KO Robolinho robotmaaier spreekt voor zich dankzij de handige app. Via de app is het heel gemakkelijk om een programma te kiezen of de maaier in- of uit te schakelen. Bepaal zelf wanneer de maaier teruggaat naar het laadstation en bekijk via de app ook waar de maaier zich in de tuin bevindt. Ook kun je de batterijstatus van de robotmaaier bekijken. Het onderhoud van deze grasmaaier robot bestaat uit het schoonhouden van de messen en wielen. Deze kunnen bevuild raken met gras en zand: het is dan ook belangrijk om dit af en toe te controleren, zodat je zeker weet dat de maaier optimaal blijft werken. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je de levensduur van je maaier verlengd.

Voor- en nadelen

De Robolinho 500 E2020 heeft een zeer groot bereik en dit is dan ook een van de belangrijkste voordelen van deze maaier. Een ander voordeel is de aanwezigheid van veiligheidssensoren: op deze manier wordt niet alleen letsel, maar ook diefstal voorkomen. Het geluidsniveau van de maairobot is daarbij zeer laag: een groot voordeel, omdat je het apparaat op deze manier ook later op de avond nog kunt laten maaien. De maaier heeft een zeer eenvoudige installatie en bediening, waardoor je nog meer gebruiksgemak ervaart en je optimaal geniet van een perfect gemaaid gazon.

Een mogelijk nadeel van de grasmaaier is dat het apparaat niet is voorzien van een regensensor. Dit betekent dat de maaier mogelijk niet uit zichzelf terugkeert naar het laadstation wanneer het regent. Een maaier zonder regensensor heeft op de langer termijn mogelijk meer onderhoud nodig. Ook is het maairesultaat mogelijk minder goed, vooral als de maaier aan te slag gaat als het net heeft geregend en het gras nog nat is.

Conclusie

De AL-KO Robolinho 500 E2020 is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een makkelijk te bedienen en relatief goed betaalbare robotmaaier. De maaier is niet alleen zeer gebruiksvriendelijk, maar zorgt daarnaast ook voor een zeer goed resultaat. Het is dan ook zeker aan te raden om de Robolinho 500 E2020 aan te schaffen.

Meer informatie over de Robolinho 2000W