Inhoudsopgave

AL-KO Robolinho 2000W robotmaaier

Een goede robotmaaier maakt het een stuk makkelijker om altijd te genieten van jouw strakke gazon. Natuurlijk in de eerste plaats omdat je er zelf helemaal niets voor hoeft te doen, anderzijds is een maaier ook zeer gemakkelijk te bedienen, waardoor je hier ook nog eens nauwelijks tijd aan kwijt bent. Een van de beste robotmaaiers die momenteel verkrijgbaar is, is de AL-KO Robolinho 2000W. En voordat je een keuze maakt, is het aan te raden om eerste de productbeschrijving en review te lezen, zodat jij weet met wat voor soort maaier je te maken hebt. Op deze manier wordt het maken van een keuze een stuk makkelijker.

Koop nu een Robolinho robotmaaier

Robolinho 2000W robotmaaierAL-KO Robolinho 2000W overzicht

De AL-KO Robolinho 2000W is een robotmaaier van het merk AL-KO. Het belangrijkste doel van deze maaier is om het voor de gebruiker zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Dit zie je niet alleen terug in de installatie en het gebruik, maar ook in de resultaten die de maaier boekt. Gazons tot 2000 m2 zijn geen partij voor deze maaier: alles oogt strak en netjes. De maaier is voorzien van veiligheidssensoren die beschermen tegen letsel en diefstal. Ook als je van huis bent kun je de maaier gewoon aan het werk laten gaan.

In de doos

  • Robolinho 2000W
  • Laadstation
  • Handleiding

De installatie van de AL-KO Robolinho robotmaaier

De Robolinho robotmaaier is zeer eenvoudig te installeren: dit is binnen enkele minuten geregeld. Zodra je de maaier binnen krijgt, kun je deze direct uit de verpakking halen en deze aanzetten. Plaats eerst de grensdraden, zodat de maaier binnen dit gebied blijft. Verder kun je de AL-KO touch app downloaden om de maaier te bedienen: hier kun je ook de instellingen doorvoeren en later weer wijzigen indien nodig.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 2000 m2
  • Maaihoogte: 25 – 55 mm
  • Snijbreedte: 22 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 240 minuten

Bediening en onderhoud

Het is er gemakkelijk om deze robotgrasmaaier te bedienen. De Robolinho 2000W werkt optimaal via de AL-KO touch app: dit zorgt voor veel gemak, je kunt de maaier vanaf een afstandje sturen. Stel het programma in of voer andere wijzigingen door om ervoor te zorgen dat jouw gazon de optimale verzorging krijgt. Qua onderhoud ben je niet veel tijd kwijt: de tuinmachine is voorzien van een regensensor, waardoor deze terug zal keren naar het laadstation op het moment dat het gaat regenen. Je hebt dus niet te maken met modder dat aan de wielen blijft zitten. Het is wel belangrijk om de maaier eens in de zoveel tijd schoon te maken, zodat de werking optimaal blijft.

Voor- en nadelen

De Robolinho robotmaaier heeft als belangrijkste voordeel dat het bereik zeer groot is: grote gazons zijn geen enkel probleem voor deze maaier. Daarnaast is het een prettig gedachte dat de maaier is voorzien van veiligheidssensoren welke beschermen tegen letsel en diefstal. Doordat de Robolinho 2000W een maximale helling heeft van 45% is het ook mogelijk om te gebruiken in tuinen met veel heuveltjes en oneffenheden in het gazon. Een mogelijk nadeel van deze robotmaaier is de prijs, deze is met bijna €2000 aan de hoge kant. Ter vergelijking, er zijn ook uitstekende robotmaaiers die meer dan de helft minder kosten. Hoewel dit model zeer kwalitatief is en zeker tot de top behoort, kan de prijs een nadeel zijn, vooral wanneer je te maken hebt met een beperkt budget.

Conclusie

Wil je het beste van het beste? Dan is de AL-KO Robolinho 2000W zeker een goede aankoop. De grasmaaier robot is niet alleen geschikt voor de zeer grote gazons, maar heeft ook alle eigenschappen om jouw gazon altijd strak en netjes te houden. Het grote bereik, het zeer lage geluidsniveau en de makkelijke installatie maken het heel aantrekkelijk om voor deze automatische grasmaaier te kiezen. Wellicht is de hoge prijs een reden om nog wat verder te kijken, bijvoorbeeld naar de Robomow RK2000.

Meer informatie over de Robolinho 2000W